Gündem

Hizbullah’tan İsrail’e Misilleme: Tel Aviv Yakınlarındaki Mossad Komuta Merkezi Füze ile Vuruldu

Hizbullah, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına misilleme olarak, Tel Aviv yakınlarındaki Mossad komuta merkezine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Abone Ol

Lübnan Hizbullah hareketi, İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırılarına misilleme olarak Tel Aviv yakınlarındaki Mossad komuta merkezine füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Mossad’ın Lübnan’daki komutanların ölümünde ve kablosuz iletişim araçlarının patlatılmasında rol oynadığının altı çizilerek, Qader-1 balistik füzesiyle komuta merkezinin hedef alındığı bildirildi.

İsrail’den Açıklama: Füze Hava Savunma Sistemleri ile Düşürüldü 

İsrail ordu radyosu, Hizbullah ile yaşanan çatışmaların ardından Tel Aviv bölgesinin ilk kez Lübnan'dan gelen füze saldırılarına maruz kaldığını belirtti. Hava savunma sistemlerinin saldırıyı püskürttüğü açıklanırken, olayda can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Hizbullah Komutanı Kubeysi Hayatını Kaybetti 

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İbrahim Kubeysi, İsrail’in başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti. Kubeysi’nin ölümü, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine yol açtı.

İsrail’in Lübnan’a Saldırılarında 558 Kişi Öldü 

srail, Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk olmak üzere 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırılar nedeniyle güneyden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere göç dalgası yaşanıyor.