Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

HİZMET-İŞ Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Mamak Belediyesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir uzlaşma sağlanamadığı ve bu nedenle yasal olarak grev kararı alındığı belirtildi. Toplamda 1.750 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde, Belediye Başkanı’nın seçim öncesi verdiği vaatlerin aksine işçilere baskı uygulandığı ifade edildi. Belediye Başkanı’nın, "Ankara’daki en yüksek ücreti alan işçilere denk bir maaş vereceğim" sözü verdiği hatırlatılarak, belediyenin bu sözü tutmadığı dile getirildi.

"İşçilere Baskı Yapılıyor"

Sendika, belediyenin toplu iş sözleşmesi sürecini Yüksek Hakem Kurulu’na taşımak için işçilere baskı kurduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "Mamak emekçileri, 2 yıl boyunca sefalet ücretine mahkûm edilmek istenmiş, bunun yanında hayat pahalılığı ve yükselen enflasyon altında ezilecek işçiler de hiç düşünülmemiştir. Mamak Belediyesi, çalışan emekçinin hakkını hiçe sayarak, basın ve sosyal medyada belediyenin borçlarından ve bütçe olmadığından dem vurarak çalışanların ekmeğini kısmak için her türlü algıyı yürütüyor" denildi.

“Görüşmeye Gelmedi” İddiaları Yalanlandı

Belediye tarafından dile getirilen "HİZMET-İŞ Sendikası görüşmeye gelmiyor" iddiaları da sendika tarafından kesin bir dille yalanlandı. Sendika, şube başkanları ve yöneticilerinin belediye ile defalarca görüştüğünü, ancak olumlu bir sonuç alınamadığını açıkladı. Görüşme çağrılarına her zaman açık olduklarını belirten sendika, işçilerin taleplerini dile getirdiklerinde ise baskı ve tehditlerle karşılaştıklarını vurguladı.

Hukuki Mücadele Başlatıldı

Ayrıca, HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesi’nin yasa dışı uygulamalarına karşı hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı. İşçilerin sendikal tercihlerine yapılan müdahalelere karşı dava açtıklarını ve bu tür müdahalelerin Türk Ceza Kanunu’na göre 2 yıla kadar hapis cezası ile sonuçlanabileceğini hatırlattı. Sendika, Mamak Belediyesi’nde yetkili sendika olarak toplu iş sözleşmesini imzalama hakkının kendilerinde olduğunu vurgulayarak, tüm işçileri birlik içinde bu baskılara karşı direnmeye davet etti.

"Birlikte Güçlüyüz" Mesajı

Son olarak HİZMET-İŞ, işçilerin haklarını savunma konusunda kararlı olduklarını belirterek, Mamak emekçilerini haksız uygulamalara karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı. Sendika, dayanışmanın önemini vurgulayarak, işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı