Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün önemli eğitimcilerinden, mesleğin duayenlerinden biri olarak tanınan Erhan Karaesmen'in vefatını İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi duyurdu.

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, “ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün duayen ismi hocaların hocası Erhan Karaesmen’in vefat ettiği haberini üzülerek paylaşıyoruz. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm İMO Camiasının başı sağ olsun. Cenaze töreni ile ilgili detaylar netleşince kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Erhan Karaesmen'in cenaze programı belli oldu

Erhan Karaesmen ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, ODTÜ Mezunları Derneği ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 25 Temmuz  Perşembe günü  saat 14.00’teODTÜ MD Vişnelik Tesisi’nde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak. Ayrıca *Defin için uğurlama töreni sonrası servis kaldırılacaktır.

ODTÜ Mezunlar Derneği'nden çelenk yerine burs çağrısı

ODTÜ Mezunlar Derneği Erhan Karaesmen’in cenaze törenine çelenk göndermek isteyen sevenlerine önemli bir çağrıda bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada, “Erhan Hocamızın ailesi, Hocamızı uğurlarken çelenk göndermek isteyen herkese en içten teşekkürlerini iletirken, törene çelenk göndermek isteyenlerin “Erhan Karaesmen adına” ODTÜ MD Burs fonuna destek olmalarını rica etmiştir.” İfadelerine yer verildi.

 Erhan Karaesmen kimdir? 

1959 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Karaesmen, mühendislik kariyerine uzun yıllar İsviçre, Fransa ve ABD'de araştırma ve proje mühendisi olarak devam etti. Paris Sorbonne Üniversitesi Fen Fakültesi'nde tamamladığı bilim doktorasıyla uluslararası akademik alanda da kendine sağlam bir yer edindi. 

Türkiye'ye döndüğünde ise ODTÜ ve çeşitli eğitim kurumlarında uzun yıllar boyunca hocalık yaparak, genç mühendislerin yetişmesine katkı sağladı. Özellikle ODTÜ'de 42 yıla yakın süre hocalık yapan Karaesmen, aynı zamanda kamu yöneticiliği görevini de üstlendi ve Yerel Yönetim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulundu. Sanatsal ve kültürel yayınlarla da öne çıkan Karaesmen, bu alandaki çalışmalarıyla çeşitli hizmet ve ödüller kazandı; en son olarak "TÜYAP 2009 Sanat Eleştirmenliği Hizmet Ödülü"ne layık görüldü. 

Muhabir: Cansel Yıldız