Tel Aviv'den yola çıkarak Gazze sınırına doğru ilerleyen 300'den fazla araç konvoyuyla Nirim'e gelen esir yakınları, ellerinde rehin tutulan yakınlarının fotoğraflarını taşıdı ve kırmızı boyalı tişörtler giydi. Protesto sırasında kurulan dev hoparlörler aracılığıyla Gazze'deki yakınlarına seslenmeye çalıştılar.

Sınırı Geçme Girişimleri

Protestonun yoğunlaşmasıyla birlikte, bazı esir yakınları sınırı geçmeye çalıştı. Ancak bu girişim, sınırda konuşlanmış polis güçleri tarafından engellendi. Sınırı geçmeye çalışanlardan biri, "Rehineleri geri almak için Gazze'ye girmeye çalışıyorduk. Ancak ordumuz bizi durdurdu. Rehineler orada korunmuyor. Şimdi bir anlaşma imzalanmalı ve tüm rehineler geri alınmalı," diyerek tepkisini dile getirdi.

İsrail, Beyrut’un merkezini vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var! İsrail, Beyrut’un merkezini vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Esir Takası Talebi

Protestocular, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek, Hamas ile bir esir takası anlaşmasının acilen imzalanmasını talep etti. "Eğer bunu yapamazsanız, içeri gireceğiz ve onları kendimiz geri alacağız" ifadeleriyle, hükümete karşı tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: İHA