Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan takas açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası arenada barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam ettiğini vurguladı. Erdoğan, "Türkiye, liderliğimizde tüm uluslararası çatışmalarda açık diyalog kanallarını sürdürmeye kararlıdır. Tüm tarafların katılımını ve arabuluculuk faaliyetlerini destekleyecek platformlar oluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara’da Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yönetiminde gerçekleştirilen esir takasına ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Altun, Türkiye'nin uluslararası alanda barış ve istikrar için yaptığı katkılara dikkat çekti.

Altun, açıklamasında, "Türkiye, farklı ülkelerle çeşitli şekillerde ve düzlemlerde ilişkiler geliştirebilen diplomatik bir ağır siklet gücü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Diplomasideki bu kapasitemizi, barış ve istikrar için etkili iş birlikleriyle kullanmaktayız" dedi.

"Türkiye Güvenilir Bir Ortak Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi"

Türkiye'nin dün itibarıyla yedi farklı ülkeden 26 kişinin takasını sağlayarak son dönemlerin en kapsamlı esir değişim operasyonunu gerçekleştirdiğini belirten Altun, "Bu hassas müzakerelerdeki ciddiyetimiz, bölgedeki sorunların çözümüne örnek olmuştur. Türk istihbaratı, küresel rekabet ve hasımlık ilişkisi içinde olan güçler arasında iletişim kurarak bu tarihi operasyonu gerçekleştirdi. Türkiye, güvenilir bir ortak olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"Küresel Barış İçin Katkı Sağlamayı Sürdüreceğiz"

Altun, Türkiye'nin uluslararası çatışmalarda diyalog kanallarını açık tutma konusundaki kararlılığını yineledi. "Türkiye, tüm tarafların katılımını ve arabuluculuk faaliyetlerini destekleyecek platformlar oluşturmaya devam edecektir. Bu sayede, küresel barış ve istikrar için önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.