MGK bildirisinde Milli Güvenlik Kurulu, 28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası 7 bildiri yayınlandı. Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinin 7.'nci maddesinde "Yapay zeka alanında kaydedilen ilerlemenin, insanlık tarihinde yeni bir merhaleye geçilmesini mümkün kılabilecek büyük fırsatlar sunulduğuna dikkat edildi. 

DEZENFORMASYON SEÇİMLER İÇİN ENDİŞE KAYNAĞI 

Güney Afrika merkezli Media Monitoring Africa araştırma enstitüsü, sosyal medyada artan yanlış bilgiler hakkında seçim süreci için ciddi tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu.

YAPAY ZEKA YENİ YANLIŞ BİLGİ TÜRLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR 

Öte yandan Google, Duke Üniversitesi ile bazı doğrulama ve medya kuruluşlarından araştırmacılar tarafından ortak yazılan bir makaleye göre yapay zeka ile çevrimiçi olarak gerçekliği çarpıtan yeni yanlış bilgi türlerini ortaya çıkardığı öğrenildi.

Kesinleşmiş cezası bulunan zehir taciri polisten bu kez kaçamadı Kesinleşmiş cezası bulunan zehir taciri polisten bu kez kaçamadı

AB SEÇİMLERİ İÇİN DEZENFORMASYON ÖNLEMİ 

Avrupa Komisyonu ise, Meta'nın AB seçimleri öncesinde dezenformasyonun yayılmasını önlemek için önlemler aldığını duyurdu.

Komisyon sözcüsü konu hakkında Meta, her üye devlet için birer tane olmak üzere 27 yeni gerçek zamanlı gösterge panosunu devreye aldığını belirtti. Üçüncü tarafların gerçek zamanlı seçim takibi yapmalarına olanak tanıyacakları öğrenildi. 

Muhabir: Haber Bülteni