Kaboğlu, başkanlık görevine geldikten sonra yaptığı ilk konuşmasında, Anayasa'nın değişmez maddeleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Kaboğlu'ndan Anayasa'ya Dair Tartışmalı Açıklama

Kaboğlu, konuşmasında "Anayasa'nın değişmez maddelerine olumlu anlamda dokunulabilir" ifadelerini kullandı. Bu sözler, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve Kaboğlu'nun açıklamaları kısa sürede birçok farklı çevre tarafından eleştirilmeye başlandı.

Mansur Yavaş'tan İlk Tepki

Kaboğlu'nun sözlerine ilk tepki gösteren isimlerden biri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Anayasa Madde 4  çok net hocam. Anayasa Mahkemesi iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor." diyerek Kaboğlu'na yanıt verdi. Yavaş, bu konunun Kaboğlu’nun olumlu yaklaşımıyla değiştirilemeyeceğini vurguladı.

İmamoğlu: "Talihsiz Bir Açıklama"

Kaboğlu’nun açıklamalarına tepki gösteren bir diğer isim ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Baro seçimleri öncesinde Kaboğlu ile beraber fotoğraf veren İmamoğlu, Ankara’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaboğlu'nun sözlerini talihsiz bulduğunu belirtti. İmamoğlu, açıklamasında şöyle dedi:

"Anayasanın ilk dört maddesi gayet olumlu bir şekilde tariflenmiştir ve bu dört maddenin mevzu edilecek bir durumu yoktur. Kaboğlu’nun açıklamasını çok talihsiz bir başlangıç açıklaması görüyorum. Bugünden ürettiği polemik hem kendi iç düzenine, hem de kapsadığı baro anlayışına ters. Bulunduğu makamda kişisel görüşlerini açıklayabilir ama bundan ziyade baro bakışını temsil etmelidir. Kötü bir başlangıç yapmıştır, üzüldüm şahsı adına."

Ankara Söğütözü'nde 8 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı Ankara Söğütözü'nde 8 aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı
Kaynak: Haber Merkezi