Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'da gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetmesi, Irak hükümetinin sert tepkisine neden oldu. Hükümet, bu saldırıyı uluslararası yasalara açık bir ihlal olarak değerlendirerek, Filistin halkının ve hükümetinin yanında olduklarını belirtti. Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Bu düşmanca eylem uluslararası yasalara açık bir ihlal niteliği taşımaktadır" denildi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Irak hükümeti, bölgenin istikrarı için tehlike arz eden bu tür eylemler karşısında uluslararası toplumun sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Bölgenin istikrarı için bir tehlike niteliği taşıyan bu eyleme karşı uluslararası toplumu, tekrarlanan saldırıların ve devletlerin egemenlik ihlallerinin durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Filistin Davasına Destek

Irak Cumhuriyeti, Filistin davasını destekleme konusundaki kararlılığını yineledi. Açıklamada, "Irak Cumhuriyeti, Filistin davasını ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkı da dahil olmak üzere Filistin halkının meşru haklarını destekleme konusundaki kararlılığını yineler" denildi.

Kaynak: İHA