İsrail ordusu, İran'dan 100'den fazla füzenin fırlatıldığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından İsraillilere, güvenli yerlerde kalmaları ve sığınaklara yönelmeleri çağrısı yapıldı. Tel Aviv'deki hava savunma sistemleri alarm durumuna geçti ve saldırının ciddiyeti konusunda halk bilgilendirildi.

Hava Sahası Kapatıldı

Füze saldırılarının ardından, İsrail hava sahası uçuşlara kapatıldı. Benzer bir önlem, Irak tarafından da alındı. 

İran Devrim Muhafızları'ndan Açıklama

İran Devrim Muhafızları, saldırının ardından yaptıkları açıklamada, bu eylemin Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları komutanı Abbas Nilfuruşan'ın ölümlerine bir yanıt olduğunu ifade etti. Açıklamada, saldırının meşru müdafaa olduğu vurgulanırken, İsrail’in karşılık vermesi durumunda daha sert bir yanıt verileceği belirtildi.

ABD'nin Yanıtı

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin İsrail'i ve bölgede bulunan Amerikan personelini korumaya hazır olduğunu ifade etti. Biden, bu saldırılardan önce ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı. Görgü tanıklarına göre, İran'dan fırlatılan füzelerden bazılarının Ürdün hava sahasına düştüğü bildirildi.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusu, İran’ın füze saldırılarının ardından halkı sığınaklardan çıkabilecekleri konusunda bilgilendirdi. Bu, durumun daha fazla kötüleşmemesi adına bir tedbir olarak değerlendiriliyor.

Netanyahu'nun Mesajı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kameralar karşısında yaptığı açıklamada, İran ve uzantılarına karşı mücadele içerisinde olduklarını ifade etti. Hizbullah'a yönelik suikastlara değinen Netanyahu, bu eylemleri "başarı" olarak nitelendirirken, birlik çağrısında bulundu.

Güvenlik Kabinesi Acil Toplanıyor

İsrail Güvenlik Kabinesi, ABD'li yetkililerin "İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki açıklamalarının ardından acil toplantı kararı aldı. Bu toplantının yerel saatle 19.30'da yapılacağı bildirildi.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

ABD Büyükelçiliği'nden Güvenlik Uyarısı

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İran'ın saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haberler üzerine çalışanları ve ailelerine yönelik güvenlik uyarısı yayımladı. Çalışanlardan, mevcut güvenlik durumu nedeniyle evlerinde veya güvenli bir yerde kalmaları istendi.

Muhabir: Haber Bülteni