THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

İran İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, Hamas lideri İsmail Haniye'ye başkent Tahran'da düzenlenen suikastta İran istihbarat personelinin kullanıldığı iddialarını reddetti. Pazar akşamı gerçekleştirilen soruşturma oturumuna Kudüs Gücü'nün İstihbarat Başkan Yardımcısı, Enformasyon Bakanlığı’nın güvenlikten sorumlu Bakan Yardımcısı ve diğer istihbarat yetkilileri katıldı.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu’nun Başkanı İbrahim Rızayi, oturum sonrasında yaptığı açıklamada, "Kudüs Gücü temsilcisi, Haniye suikastının İran istihbaratının görevlendirilmesinin bir sonucu olmadığını ve bu olayda İranlı çalışanların görevlendirilmesiyle ilgili bir sorun olmadığını vurguladı" dedi. Ayrıca, Devrim Muhafızları Ordusu temsilcisinin, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın İran ve Ortadoğu'nun diğer ülkelerindeki etkisinin zayıfladığını belirttiği aktarıldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, bu saldırının arkasında İsrail'in olduğunu ifade ederken, Tel Aviv yönetimi konu hakkında sessizliğini koruyor.

Muhabir: Haber Bülteni