Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik gerçekleştirilen suikast sonrası bölgede tansiyon yüksek. İran'ın bu suikasta karşılık olarak İsrail'e yönelik misilleme planladığı söylentileri, bölgede tedirginliğin artmasına neden oldu. İsrail'in en büyük müttefiki olan ABD ise durumu yakından izleyerek, İsrail'le sürekli temas halinde kalıyor.

İsrail-ABD İstişareleri Sıklaşıyor

İsrail Savunma Bakanı Gallant'ın gece saatlerinde ABD Savunma Bakanı Austin ile yaptığı telefon görüşmesinde, son gelişmeler ışığında operasyonel ve stratejik koordinasyon konuları detaylı bir şekilde ele alındı. İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gallant'ın, İran ve müttefiklerinin oluşturduğu tehditlere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) hazırlıkları ve yetenekleri üzerinde durduğu belirtildi. Ayrıca, bölgede konuşlandırılan ABD askeri kabiliyetleriyle işbirliği konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Esirlerin Serbest Bırakılması Konusunda Aciliyet Vurgusu

Gallant, görüşmede esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varılmasının önemine dikkat çekerek, ABD yönetiminin bu konudaki liderliğine ve kararlılığına teşekkür etti.

Kaynak: İHA