Gündem

İşgücü Uyum Programı başladı: kadınlar ve gençler istihdama kazandırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program kapsamında hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı'na başvuruların başladığını duyurdu.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde başlatılan İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvuruların resmen başladığını duyurdu. Kadınlar ve gençler başta olmak üzere, işgücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların bilgi ve beceri yönünden desteklenerek yeniden istihdama kazandırılacağını belirten Işıkhan, “Potansiyelini değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı başvuru yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İŞKUR’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Işıkhan’ın katılımıyla tanıtılan programın ilk aşamasının Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile başlatıldığı ifade edildi.

Vatandaşlar, ALO 170 ve İŞKUR'un internet sitesi üzerinden programa başvuru yapabilecekler. Bu programla, özellikle kadınlar ve gençlerin işgücü piyasasına katılımı desteklenerek, ekonomik kalkınmaya katkı sunulması hedefleniyor.