Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’daki yerleşim genişlemelerine karşı düzenlenen bir protesto esnasında İsrailli bir keskin nişancı tarafından vurularak yaşamını yitirdi. Türk ve ABD vatandaşı olan Eygi'nin cenazesi, uçakla İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı VIP terminalinde düzenlenen anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Doç. Dr. M. İlker Haktankaçmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen katıldı.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Askeri Törenle Uğurlandı

Cenaze aracından alınan Eygi’nin naaşı, askerler tarafından tören alanına taşındı. Törende İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş tarafından dua okundu. Ardından İstanbul Valisi Davut Gül, tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar eşlik etti.

İzmir ve Didim’e Yolculuk

Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, törenin ardından İzmir’e gönderilmek üzere uçağa yüklendi. Buradan da toprağa verilmek üzere memleketi Aydın’ın Didim ilçesine götürüleceği bildirildi.

Kaynak: İHA