BEKAA VADİSİ’NDE OPERASYON BAŞLIYOR

İsrail’in Lübnan’da yoğun saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, IDF Sözcüsü Daniel Hagari, Bekaa Vadisi’nde yeni bir operasyon için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Hagari, bu bölgenin Hizbullah tarafından stratejik silahlar ve füzelerin depolandığı bir alan olarak kullanıldığını belirtti. "Yakın gelecekte Bekaa Vadisi’ndeki terör hedeflerini vuracağız. Hizbullah, sivil binaları silah depolamak için kullanıyor ve sivilleri tehlikeye atarak canlı kalkan olarak kullanıyor" dedi.

SİVİLLERE UYARI: DERHAL UZAKLAŞIN

Bekaa Vadisi’nde yaşayan Lübnanlıları uyaran Hagari, füzelerin ve silahların depolandığı binalardan derhal uzaklaşmaları gerektiğini vurguladı. "Bu yapılara yakın yaşayanlar, hemen bulundukları yerden uzaklaşsın. Hizbullah’ın bu silahları İsrail’e fırlatma niyetinde olduğunu biliyoruz ve buna izin vermeyeceğiz," diye ekledi.

GÜNEY LÜBNAN’DA 300 HEDEF VURULDU

Hagari, İsrail Hava Kuvvetleri’nin Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah’a ait 300 noktayı vurduğunu belirtti. İsrail’in hedef aldığı her evin Hizbullah tarafından silah deposu olarak kullanıldığını iddia etti.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

“2 SAAT İÇİNDE BÖLGEYİ TERK EDİN”

IDF’in Arapça Sözcüsü Albay Avichay Adraee ise Bekaa Vadisi sakinlerine bir mesaj göndererek, hava saldırıları öncesinde bölgeyi terk etmeleri için 2 saat süre verdiklerini bildirdi. Adraee, "Hizbullah silahlarının bulunduğu yerlerden en az bin metre uzaklaşın ya da yakındaki okullara sığının ve ikinci bir emre kadar geri dönmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA