Bakan Katz, yaptığı yazılı açıklamada, "Topyekun bir savaş arayışında değiliz; ancak vatandaşlarımızı korumak için gerekli adımları atacağız." şeklinde konuştu. Ayrıca, Katz, birçok ülkenin dışişleri bakanlarına doğrudan mesajlar göndererek, bu ülkelerden İran ve Hizbullah'a karşı İsrail'i desteklemelerini talep etti.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik geniş çaplı füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları planladığını iddia ederek Lübnan'a önleyici bir saldırı başlattı. Bu sabah gerçekleştirilen operasyona 100'ün üzerinde savaş uçağının katıldığı ve İsrail'in merkezini hedef alan füze rampalarından 40'ının imha edildiği belirtildi.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Hizbullah'tan Misilleme Hamlesi

30 Temmuz'da Hizbullah, Beyrut'ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e yönelik suikastın ardından İsrail'e misilleme başlattığını açıkladı. Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roket ve çeşitli insansız hava araçlarıyla İsrail ordusuna ait noktaları hedef aldığını ifade etti.

Muhabir: Haber Bülteni