Gündem

İsrail-Hizbullah savaşında o isim öldürüldü! Hizbullah kayıp vermeye devam ediyor

İsrail savaş uçakları, Hizbullah’a ait olduğu öne sürülen altyapı, silah depolama tesisleri ve füze rampalarını hedef alarak Lübnan’da saldırılarına devam ediyor. Beyrut’ta gerçekleştirilen saldırılar sonucunda Hizbullah kritik kayıplar verdi.

Abone Ol

ABD ve Fransa’nın üç haftalık geçici ateşkes sağlama girişimlerine rağmen, İsrail savaş uçakları Beyrut semalarında sonik patlamalara neden olan, ses duvarını aşan uçuşlar gerçekleştiriyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, güneydeki Ayta eş-Şab beldesinde yapılan bombardımanda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, Kana beldesindeki saldırılarda ise Suriye vatandaşı bir kişinin öldüğünü ve bir kişinin de yaralandığını duyurdu.

İHA Birimi Başı Muhammed Surur Öldürüldü

Reuters’a konuşan güvenlik kaynakları, Beyrut’un güney banliyölerine yönelik hava saldırısının üst düzey bir Hizbullah komutanını hedef aldığını bildirdi. Saldırıda, Hizbullah’ın İHA biriminin başı olan Muhammed Surur’un öldürüldüğü ifade edildi. Bu durum, Hizbullah’ın operasyonel kapasitesine ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Netanyahu’dan Açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini belirtti. Kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Netanyahu, "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeydeki saldırılarına devam etmesi talimatı verdim" dedi. Bu açıklamalar, bölgedeki gerilimin daha da artacağına işaret ediyor.

Askeri Hazırlıklar Devam Ediyor

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, hedeflerinin İsrail’in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Bunun için Lübnan'a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" açıkladı.