İsrail, dün gece İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından büyük bir yıkımla sarsıldı. İran’ın beş ay içinde ikinci kez düzenlediği bu saldırıda İsrail’e ciddi hasar verildiği ve birçok can kaybının yaşandığı iddia ediliyor. İsrail Silahlı Kuvvetleri, saldırı sonrasında saat 22.30’da “Füze düşen alanlardan görüntü almak, yayınlamak veya bilgi vermek vatana ihanet suçu ile yargılanacak” şeklinde bir basın yasağı getirdi. Bu karar, saldırının ciddiyetini ve büyük kayıpların yaşandığını işaret ediyor.

66Fd05Dd6F460120823F15C8 Sv4Q

Uluslararası haber ajansları AFP ve AP, sabah saatlerinde hasar gören bölgelerden fotoğraflar yayınladı. İsrail medyasının bildirdiğine göre, Tel Aviv’in banliyölerinden Hod HaSharon’da 100’e yakın bina ağır hasar alırken, güneydeki Gedera’da bir okulun da saldırıdan etkilendiği belirtildi. Askeri tesislerde meydana gelen hasarın boyutları ise basına henüz açıklanmadı.

Saldırının ardından İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmaların savaşa dönüştüğü ve Hizbullah ile İsrail işgal birliklerinin karşı karşıya geldiği de gelen haberler arasında. Ayrıca, Gazze Şeridi’nde İsrail’in işgaline karşı direnişin bir yılını doldurmasına sadece dört gün kala bu füze saldırısının dünya genelinde büyük yankı uyandırdığı ifade ediliyor.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Kaynak: Haber Merkezi