Gündem

İsrail ordusu Batı Şeria'da 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı!

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 10 Filistinliyi gözaltına aldı. Baskınlarda evler zarar gördü ve gözaltı sayısı 10,200'e yükseldi.

Abone Ol

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlediği yeni baskınlarda 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik artan baskın ve gözaltılarına dair detaylar paylaşıldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren El Halil, Beytüllahim, Tubas ve Nablus kentlerine düzenlenen baskınlarda 10 Filistinli gözaltına alındı. İsrail güçlerinin, gözaltına alınan Filistinlilerin ve ailelerinin evlerine zarar verdiği bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 10,200 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Bu dönemde Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların yanı sıra Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış yaşanıyor.