Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail ordusu, Batı Şeria'da El Halil'in güneybatısında bulunan Ava beldesindeki Filistinlilere ait yapıları yıktı. Yaklaşık bin metrekare üzerinde kurulu küçükbaş hayvanlar ve tarım aletlerinin konulduğu bir yapı, İsrail güçleri tarafından yerle bir edildi.

İsrail ordusu ayrıca, Rami es-Suveyti'ye ait 50 metrekare büyüklüğündeki tarım barakalarını ve Sari İsa es-Suveyti'ye ait inşaat halindeki bir yapıyı da yıktı. Bölge sakini Muhammed Musa es-Suveyti, yıkılan evinin 170 metrekare olduğunu belirtti.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin verilerine göre, İsrail ordusu, sadece geçen ay içerisinde 36'sı meskun ev olmak üzere toplam 78 yapıyı yıktı. Yıkımlar, başta Kudüs olmak üzere El Halil, Ramallah, Nablus, Cenin, Beytüllahim, Tubas ve Tulkerm kentlerinde gerçekleştirildi.

Buna ek olarak, İsrail makamları, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 74 yapı hakkında daha yıkım kararı alındığını bildirdi. Filistin halkı arasında bu yıkımlar, ciddi tepkilere ve derin bir mağduriyete neden oldu.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Yıkılan yapılar, bölgedeki Filistinlilerin tarımsal faaliyetlerini ve hayvancılıkla geçimlerini doğrudan etkileyerek, bölge halkını zor durumda bırakıyor. İsrail'in yasa dışı yerleşim politikası ve ayrım duvarı inşası gibi adımlar, uluslararası toplum tarafından sürekli eleştirilmesine rağmen devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni