Katz, gerilimin ardından dünya liderlerine bir mektup gönderdi. Mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

"İsrail, Hizbullah ile savaş istemiyor. Ancak bunu önlemenin tek yolu BM’nin 1701 sayılı kararının derhal uygulanmasıdır" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, dünya liderlerinin İsrail'e destek vermesi gerektiğini belirterek, "Hizbullah’ın saldırılarına derhal son vermesi, Litani Nehri’nin kuzeyine çekilmesi ve BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı uyarınca silahsızlanması talep edilmelidir. İsrail’in kuzeyindeki evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce İsrailli güvenli bir şekilde evlerine dönmelidir" 

Beyrut’a Hava Saldırısı

Dün, İsrail Lübnan’ın başkenti Beyrut’a bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr’un hedef alındığı belirtildi. Bu saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 83 kişi ise yaralandı. Hizbullah kaynakları, Fuad Shukr’un enkaz altında olduğunu iddia etti, ancak Shukr’un durumunun netlik kazanmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA