İsrail ile Yemen'deki İran destekli Husiler arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail'in dün Yemen'deki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği saldırının ardından Husiler, İsrail'e balistik füze fırlatarak karşılık verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husiler tarafından Yemen'den fırlatılan balistik füzenin Arrow 3 hava savunma sistemi tarafından İsrail hava sahasının dışında imha edildiğini bildirdi. İmha edilen füzenin parçalarının Eilat kentine düştüğü ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı aktarıldı.

Geçtiğimiz cuma günü Yemen'deki Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirmişti. Bu saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. İsrail ordusu, dün Yemen'deki liman kenti Hudeyde'ye saldırı düzenleyerek karşılık vermişti.

Karadeniz’in rengi kırmızıya dönüştü Karadeniz’in rengi kırmızıya dönüştü

Bu son gelişmeler, İsrail ile Husiler arasındaki gerilimin tırmanmaya devam ettiğini gösteriyor. Her iki taraf da saldırılarına devam ederken, bölgedeki durumun daha da kötüleşebileceği endişesi artıyor. İsrail'in hava savunma sistemlerinin etkinliği bir kez daha gözler önüne serilirken, Husilerin balistik füze saldırıları bölgede yeni bir tehdidin habercisi olabilir.

Kaynak: İHA