Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının patlaması sonucu acil servislere gelen yüksek sayıda yaralıyla başa çıkmak için tüm sağlık çalışanlarının görev yerlerine dönmesini talep etti. Bakanlık, vatandaşlardan kan bağışında bulunmalarını ve ambulanslara yollarda öncelik tanımalarını istedi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, "Ülkenin farklı bölgelerinde çağrı cihazlarının patlaması sonucu yüzlerce kişi yaralandı" şeklinde açıklamada bulundu.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Sosyal Medyada Patlama Anları Görüntülendi

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı çağrı cihazlarının sahiplerinin üzerindeyken patladığı görülüyor. Bu anlar, çağrı cihazlarının sinyal vermesiyle sahipleri tarafından ellerine alındığı ve bu esnada infilak ettiği anları yansıtıyor. Patlamalar sonucu yaralananlar arasında Hizbullah mensuplarının da olduğu belirtiliyor.

Lübnan'da Kaos ve Sağlık Krizi

Patlamaların ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut başta olmak üzere birçok bölgesinde kaos yaşandı. Şehirdeki trafikte yoğunluk artarken, Lübnan askerleri ve güvenlik güçleri caddelerde konuşlanarak düzeni sağlamaya çalıştı. Ayrıca, Lübnan Sağlık Bakanlığı çağrı cihazlarının kullanılmamasını ve vatandaşların sağlık merkezlerine gitmelerini önerdi.

İsrail'in Yüksek Teknoloji Kullanarak Gerçekleştirdiği Saldırı

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail’in yüksek teknoloji kullanarak pager sistemlerine gerçekleştirdiği bu saldırı, Lübnan’da "benzeri görülmemiş bir güvenlik olayı" olarak tanımlandı. Saldırının ardından Lübnan’ın birçok bölgesinde patlama sesleri ve yaralıların hastanelere nakledilmesiyle ilgili haberler hızla yayıldı.

Muhabir: Haber Bülteni