Siyonist İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik bir hava saldırısı düzenleyerek 3 sivilin ölümüne ve 9 kişinin yaralanmasına neden oldu. Suriye’nin resmi haber ajansının verdiği bilgilere göre, saldırı yerel saatle 02.05’te, İsrail’in Golan Tepeleri’nden başlatıldı.

SAVAŞ UÇAKLARI VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA SALDIRDI

Savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırı, Şam’daki çeşitli noktaları hedef aldı. Saldırıda, 3 sivil yaşamını yitirirken, birçok bölgede maddi hasar meydana geldi. Suriye’nin hava savunma güçlerinin saldırıya karşılık verdiği ve İsrail’e ait insansız hava araçlarının büyük bir kısmının düşürüldüğü bildirildi.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Aynı saldırıda, devlet televizyonu sunucusu Safaa Ahmed'in de hayatını kaybettiği açıklandı. İran Büyükelçiliği yakınlarında aracında bulunan Ahmed’in, doğrudan bu saldırının hedefi olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

İsrail, 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından Suriye topraklarında İran destekli güçler ile Suriye ordusuna ait hedeflere düzenli olarak hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı