İsrail’in sabah saatlerinden bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı hızla artıyor. Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad’ın yaptığı açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerin 50’sinin çocuk, 94’ünün ise kadın olduğu bildirildi. Toplamda ölü sayısının 558’e ulaştığını belirten Abiad, yaralı sayısının ise bin 835’e yükseldiğini ifade etti.

Sağlık Personeli ve Ambulanslar Da Hedef Alındı

Bakan Abiad, saldırılar sırasında 54 farklı hastanede tedavisi süren yaralıların bulunduğunu, ancak sağlık çalışanlarının da hedef alındığını vurguladı. 14 ambulansın saldırılarda yok edildiğini belirten Abiad, 4 sağlık görevlisinin öldüğünü, 16 sağlık çalışanının ise yaralandığını açıkladı.

Siviller ve Sağlık Ekipleri Bilinçli Olarak Hedef Alınıyor

İsrail güçlerinin yalnızca Hizbullah unsurlarını hedef aldığına dair iddiaları yalanlayan Lübnan Sağlık Bakanı, "Saldırılar, sivilleri ve sağlık çalışanlarını da hedef alıyor. Bahsettiğimiz rakamlar, İsrail’in masum insanları vurduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri: 1600 Hedef Vuruldu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada ise, Lübnan'da şu ana kadar bin 600 hedefin vurulduğu belirtildi. IDF, Bekaa Vadisi ve Lübnan’ın güneyindeki bölgelerde Hizbullah’a ait askeri noktaların ve füze rampalarının vurulduğunu öne sürdü. Ayrıca, silah depolarının da saldırılara maruz kaldığı ifade edildi.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Yoğun Hava Saldırıları Binlerce Kişiyi Yerinden Etti

İsrail ordusunun Lübnan’ın güney ve doğu bölgelerine yoğunlaştırdığı hava saldırıları nedeniyle binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Saldırılar, bölgedeki yaşam koşullarını daha da zorlaştırırken, insani yardım çalışmalarının da önüne engeller çıkarıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı