İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Bugün, ülke genelinde telsiz cihazlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılarla birlikte, Lübnan adeta bir yangın yerine döndü. Dünkü olayların ardından, onlarca kişi hayatını kaybederken, binlerce insan yaralandı.

Saldırının Etkileri

Bugün akşam saatlerinde, özellikle Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde Hizbullah mensuplarının telsizleri patlatıldı. Patlamalar sonucu 12 kişi hayatını kaybetti ve 300'den fazla kişi yaralandı. Ayrıca, bazı ev ve araçlarda yangın çıktığı bildirildi. Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, bölgede yangınları söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Savunma Bakanı'nın Açıklaması

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamada ülkesinin "odağının Lübnan cephesine kaydığını" belirterek, savaşta yeni bir aşamanın başladığını duyurdu. Saldırılar, özellikle Beyrut'un Dahiye Mahallesi'nde, Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın üzerinde İsrail'e ait bir insansız hava aracının gözlemlenmesiyle dikkat çekti.

Muhabir: Haber Bülteni