Gündem

İstifa ettiği öne sürülen toplantıda Bakan Şimşek bakın ne demiş...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gazeteci Nuray Babacan'ın Mehmet Şimşek'in istifa edeceğine dair iddialarını kesin bir dille yalanladı. Babacan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen bir toplantıda Şimşek'in "Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin" sözleriyle masadan kalkarak istifa sinyali verdiği yönündeki kulis bilgileri, Bakanlık tarafından "gerçek dışı" ve "gazetecinin hayal ürünü" olarak nitelendirildi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, söz konusu toplantının iddia edildiği gibi gerçekleşmediği vurgulandı. Açıklamada, ekonomi yönetimine yönelik asılsız iddiaların, programı sabote etmeye yönelik olduğu ve bu tür spekülatif içeriklerin kamuoyu nezdinde ciddiye alınmaması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, bu tür haberlere karşı hukuki yolların kullanılacağı belirtildi.

Mehmet Şimşek’in İstifa İddiaları

Yazar Erol Mütercimler de Youtube kanalında yaptığı yayında, Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiğini, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girerek Şimşek'i istifadan vazgeçirdiğini iddia etti. Mütercimler, Şimşek'in istifa nedeninin "zenginlere vergi affı" konusu olduğunu ileri sürdü. Bu iddiaların ardından iktidardan art arda yalanlamalar geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Cevdet Yılmaz’dan Sert Tepki

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), piyasada tedirginlik yaratmak amacıyla dolaşıma sokulan bu tür haberlerin kasıtlı olduğunu belirterek, halkın bu tür dezenformatif içeriklere itibar etmemesi gerektiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, "zenginlere vergi affı" konusunun hiçbir aşamada gündeme gelmediğini ve Cumhurbaşkanının bu konuda geniş kesimlerden yana bir tutum izlediğini ifade etti. Yılmaz, milletin bu tür yalanlara prim vermeyeceğini belirterek iddialara tepki gösterdi.