Mersin’in Mezitli ilçesinde bulunan Soli Pompeipolis antik kentinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Ercan, burada yaptığı araştırmalarda bölgenin uzak bir depremle sarsıldığını tespit ettiklerini belirtti. Ercan, “Eski kent, Mersin’in değil, uzak odaklı bir depremin rezonansıyla yıkılmış olabilir” ifadelerini kullanarak, Çukurova bölgesindeki 16-21 katlı tüm yapılarda acilen rezonans ölçümleri yapılması gerektiğini vurguladı. "Durum son derece kritik" diyen Ercan, gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğine dikkat çekti.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Yetkililere Çağrı: "Buna Nasıl İzin Veriyorsunuz?"

Mersin’in yapılaşma sürecine dair endişelerini paylaşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede hızla yükselen gökdelenlerin jeofizik, jeoloji ve deprem gerçeğini hiçe saydığını dile getirdi. Yetkili kurumlara seslenerek, "Ey yer-yapı denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri; siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına" dedi.

"Bu Bir Felakete Davetiyedir"

Mersin ve Adana'da inşa edilen yapıların, deprem bilimi ve jeofizik ilkelerine aykırı olarak, sulu ve gevşek zeminlerde, sağlam olmayan temeller üzerine inşa edildiğini belirten Prof. Dr. Ercan, "Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil" diyerek duruma sert tepki gösterdi.

Muhabir: Haber Bülteni