Edirne’den yurt dışına kaçmak için ölümü bile göze alarak otomobilin arka koltuğunun altına gizlenmiş 2 Suriye uyruklu şahıs, polis ekiplerince yapılan koordineli çalışma sonucu yakalandı.

Polisten kaçan TIR otomobillerin üzerine devrildi Polisten kaçan TIR otomobillerin üzerine devrildi

Düzenek Kurmuşlar

İllegal yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenlerin pes dedirten kaçış planı polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla bozuldu.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılarına yönelik çalışma yaptı.

Kent merkezindeki koordineli çalışma bağlamında bir otomobil durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada aracın arka koltuğunun taban kısmında zula içine gizlenmiş şekilde 2 Suriye uyruklu erkek şahıs olduğu belirlendi.

Göçmenlerin gizlendikleri koltuğun altında nefes alabilmeleri için hortum sistemi konulduğu tespit edildi. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan R.A ve C.O isimli 2 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı