Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan ve firari durumda olan Yunus Emre Geçti’yi yakalamak için operasyon başlattı. 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Geçti, Ihlamurkuyu Mahallesi’nde tespit edilip durdurulmaya çalışıldı. Ancak bu sırada yaşanan arbede sırasında zanlı, bir polis memurunun silahını ele geçirerek çevreye ve polis ekiplerine ateş açtı.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

Polis Memuru Şeyda Yılmaz Ağır Yaralandı

Çıkan çatışmada kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27) ağır yaralanırken, zanlının annesi P.G. (43) ve polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de olayda yaralandı. Yaralılar hızla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak Şeyda Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Olayın ardından yakalanan Yunus Emre Geçti hakkında “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından soruşturma başlatıldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra siyah bir çöp poşetiyle örtülerek, iki kadın polis memuru eşliğinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’ne ait bir araçla Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Kaynak: İHA