Kahramankazan’daki törenler, Milli Egemenlik Alanı'nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Abdullah Selim Parlar, Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Garnizon Komutanlığı adına Hava Savunma Kurmay Yarbay Ertaç Olgun, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, çelenk sunumuyla başladı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Gaziler adına Kahramankazan 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Akın ile Hava İkmal Üsteğmen Samet Tosun birer konuşma yaptı. Öğrencilerin Gaziler Günü’ne özel şiirlerini seslendirmesi, törene duygusal anlar kattı.

Şehitlikte Dua ve Ziyaret

Tören sonrası Kahramankazan Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Katılımcılar, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak vefa ve minnetlerini sundu. Törenin ardından Kaymakam Parlar ve protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerin evlerini ziyaret ederek, destek ve şükranlarını iletti.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Beypazarı'nda Tarihi Meydanda Tören

Beypazarı’nda Hanlar Önü Meydanı'nda düzenlenen Gaziler Günü töreni, ilçe halkı ve protokolün yoğun katılımıyla gerçekleşti. Törene Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Tolunay ve Beypazarı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya katıldı.

Başkan Yalçınkaya, yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri ve ahirete göç eden gazileri minnetle andıklarını ifade etti. Yalçınkaya ayrıca, gazilerin her zaman milletin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Kore Gazisi Hulusi Gönenç Törene Katıldı

Törenin özel konuklarından biri de 93 yaşındaki Kore Gazisi Hulusi Gönenç oldu. Törene katılma sebebini, "Sağlığım elverdiği sürece her törene katılmak istiyorum. Kore'de, Türk askerinin kararlılığını ve cesaretini tüm dünyaya gösterdik. Ülkeme ve askerlerimize her zaman sahip çıkarım" sözleriyle açıkladı.

Tören sonrasında Beypazarı Muharip Gaziler Derneği’nde tebrikler kabul edildi. Gaziler, günün anlam ve önemini paylaştı, vatandaşlar tarafından tebrik edilerek saygı ve sevgiyle anıldılar.

Kaynak: Anadolu Ajansı