Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Mesire Alanı'na yakın ormanlık alanda, piknikçilerin bulunduğu bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının başlamasıyla birlikte ihbar üzerine olay yerine çok sayıda yangın söndürme ekibi ve araçları sevk edildi.

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale Sürüyor

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 1 helikopter, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 110 personel ile müdahale ediyor. Gün boyu süren müdahalelere rağmen, rüzgarın etkisiyle yangın ormanın farklı noktalarına sıçradı ve ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları gece boyunca devam etti.

Bölge Tahliye Ediliyor

Yangının başladığı Fırnız mevkiindeki piknik alanında bulunan vatandaşlar, jandarma ekiplerinin yönlendirmesiyle bölgeden tahliye edildi. Jandarma ekipleri, yangın tehlikesi nedeniyle vatandaşların yangın bölgesine girişine izin vermiyor.

Sabah Saatlerinde Havadan Müdahale Devam Edecek

Yangın söndürme ve soğutma işlemleri devam ederken, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. Sabah saatlerinden itibaren helikopter ile havadan müdahalenin devam etmesi bekleniyor.

11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

Kaynak: İHA