Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimleri yaklaşırken adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bunun üzerine Biden'ın yardımcısı Kamala Harris'in kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Kamala Harris kimdir, nerelidir? İşte detaylar...

ABD Başkanı Biden Seçimlerden Çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Yazılı bir açıklama yaparak bu kararını duyuran Biden, görev süresinin geri kalanında başkanlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye odaklanacağını ifade etti. Bunun üzerine, Biden'ın başkan yardımcısı olacak olan Kamala Harris merak edilmeye başlandı.

Kamala Harris Kimdir?

Kamala Devi Harris (d. 20 Ekim 1964), Amerikalı avukat ve siyasetçidir. 2010 yılında yapılan Kaliforniya eyalet seçimlerinde 32. Kaliforniya Başsavcısı olarak seçilen Harris, bu görevi başarıyla yürütmüştür.

Kamala Harris Nerelidir?

Oakland, Kaliforniya doğumlu olan Kamala Harris, Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Üniversite eğitimini, ABD'de genellikle Afrika kökenlilerin eğitim kurumu olarak bilinen Howard Üniversitesi'nde tamamladı.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

Kamala Harris Mesleği Nedir?

2003 yılında San Francisco bölge savcısı olan Harris, bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın olarak tarihe geçti. Harris’in bu başarısı, onun hukuk ve adalet alanındaki yetkinliğini kanıtladı.

Biden'ın Başkan Yardımcısı Kim?

2020 başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den aday olan 55 yaşındaki Kamala Harris, daha sonra adaylıktan çekilerek Joe Biden’ı desteklediğini açıkladı. Joe Biden’in başkan seçilmesi durumunda, Harris ABD'nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanını kazanacaktı.

Muhabir: Haber Bülteni