Sevil Üstekin, Türk sinema ve televizyon tarihinde unutulmaz karakterlere hayat verdi. 'Kapıcılar Kralı' filminde Kemal Sunal ile birlikte oynayan Üstekin, özellikle 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde canlandırdığı 'Müzevir Müzeyyen' karakteriyle hafızalarda yer edindi. Oyuncunun vefat haberi, Film-San Vakfı tarafından duyuruldu.

Sevil Üstekin’in Kimdir?

Sevil Üstekin, eğitimini Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Muhsin Ertuğrul'un başkanlığında faaliyet gösteren LCC Language and Culture Center'da üç yıl boyunca tiyatro eğitimi aldı. 1969 yılında 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyunu ile profesyonel oyunculuk kariyerine adım atan Üstekin, Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda görev aldı. Bu tiyatrolarda tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan İsmet Üstekin ile hayatını birleştirdi.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

O Yapımlarla Hafızalarda Yer Edindi

1976 yılından itibaren sinema dünyasına adım atan Sevil Üstekin, 'Kapıcılar Kralı', 'Şaban Oğlu Şaban', 'İyi Aile Çocuğu', 'Garip' ve 'Şalvar Davası' gibi filmlerde rol aldı. 1992 yılında başlayan ve 10 yıl boyunca devam eden 'Mahallenin Muhtarları' dizisinde Müzevir Müzeyyen karakteriyle büyük beğeni topladı. Ayrıca, 'Koçum Benim', 'Erkeksen Seyret' ve 'Memur Muzaffer' gibi dizilerde de ekranlarda boy gösterdi. 2010 yılında TRT'de yayınlanan 'Yerden Yüksek' dizisinde ise Ülfet Nine karakterini canlandırdı.

Muhabir: Haber Bülteni