Siirt’te uyuşturucu operasyonu: Bin 443 hap ele geçirildi Siirt’te uyuşturucu operasyonu: Bin 443 hap ele geçirildi

Olay, 16 Mayıs'ta avukat Hakan Tüzen'in tuvalete girmesiyle başladı. Başsavcı Gökhan Feyzoğlu ile yaşanan tartışma ile daha da büyüdü. Tartışmanın ardından avukat Tüzen'in iddialarına göre, başsavcı tarafından zorla tuvaletten çıkarılması üzerine, tuvaletin kilidi değiştirilerek avukatların kullanımına kapatıldı.

TUVALET KRİZİ NASIL ÇÖZÜLDÜ?

Yaşanan olayın ardından hem Antalya Barosu hem de Türkiye Barolar Birliği (TBB) devreye girerek konuyu Adalet Bakanlığı ve Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na taşıdı. Başlangıçta olumlu bir sonuç alınamasa da, Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez’in çabaları sonucunda tuvalet krizi çözüldü. Geçilmez, bakanlık ile yapılan görüşmelerin sonunda adliyedeki tuvaletin avukatların kullanımına tekrar açıldığını ifade etti.

TUVALET ARTIK HERKESE AÇIK

Tuvaletin yeniden avukatların kullanımına açılmasının ardından, avukat Hakan Tüzen tuvaletin artık kilitlenmediğini ve anahtarsız bir şekilde kullanılabildiğini duyurdu. Tüzen, "Adliye tuvaletimizin kilidi söküldü. Artık tüm vatandaşlara da açık. Herkesi bekleriz" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

BAŞSAVCI VE POLİS MEMURUNA SUÇ DUYURUSU

Bu olayların sonrasında, avukat Tüzen ve Antalya Barosu Başkanlığı, Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu ve koruma polis memuru Samet Kurt hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, başsavcı ve koruma polisinin 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından yargılanmaları istendi. Başsavcının koruma polisini, avukat Tüzen'i tuvaletten çıkarmak için zorladığı ve fiziki müdahalede bulunarak hukuksuz talimatlar verdiği öne sürüldü. Ayrıca, başsavcının Tüzen'e yönelik tehditleri de dilekçede yer aldı.

HSK VE ADALET BAKANLIĞI'NA ŞİKAYETLER

Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Fettahoğlu’nun imzasıyla, Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu'na gönderilen şikayet dilekçelerinde, başsavcı Gökhan Feyzoğlu'nun avukat Tüzen'e karşı sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığı ifade edildi. Bu şikayetlerde, 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi uyarınca gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

Muhabir: Haber Bülteni