Gündem

Kayseri Belediye Başkanı Büyükkılıç'tan "mangal partisi" iddialarına sert tepki

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni'nde "mangal partisi yapıldığı" iddialarına sert tepki gösterdi. Başkan Büyükkılıç, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, törende Kayseri'nin yerel ürünlerini tanıtmak amacıyla sucuk ikramı yaptıklarını, ancak Bakanların bu sucuklardan tatmadığını vurguladı.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın katıldığı törende, mangal partisi yapıldığına dair iddiaları reddetti.

Bu tür programlara, Kayseri’nin ürünlerini ön plana çıkarmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Büyükkılıç, törende yaşananlara dikkat çekerek şunları söyledi:

"Her açılışımızda olduğu gibi hem Kayseri'mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Sucuk ikramı sırasında Bakanlarımızın ağzına bir lokma dahi almadıklarını hep beraber gördük. Bunun aksini iddia eden varsa getirsin kamerayı orada görelim, hep beraber 'haklıymış' diyelim. Daha sonra yine hatırlanacağı üzere Alzheimer merkezimizin temel atma merasimine katılan vatandaşlarımıza da sucuk ve tatlı ikram ettik. Dün de yine Kayseri'mizde on binlerce vatandaşımızın katıldığı uluslararası yarı maraton yarışmaları yapıldı. Orada da Cumhuriyet Meydanı'nda tüm katılımcılara yine aynı şekilde sucuk ikram ettik. Amacımız nedir? Kayseri denilince akla ne gelir? Sucuk, pastırma ve mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok. O açıdan böyle bir anlayışla tüm etkinliklerimizde aşağı yukarı bu çalışmaları yapıyoruz."

Büyükkılıç, bu tür törenlerin Kayseri'nin yerel lezzetlerini tanıtma amacı taşıdığını belirterek, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtım Töreni'nde de bu çerçevede sucuk ikram edildiğini açıkladı. Başkan Büyükkılıç, şöyle dedi:

"Bunun üzerinden 'sucuk partisi düzenliyorlar' diye ucuz siyaset yaparak bizleri yıpratmaya, bakanlarımızı yıpratmaya çalışanları kınıyorum. Bir Kayseri Milletvekili'nin çıkıp da başkalarının dümen suyunda gitmek suretiyle Kayseri'nin ürününü tanıttığımız böyle bir etkinlikte bizleri siyaseten istismar ederek zor durumda bırakmaya çalışmasını da hiç yakıştıramadım."