Türkiye’nin mülteci politikasını barışçı yollardan çözmek için Beşar Esed yönetimi ile sıcak diyaloglar kurduğu dönemde karanlık eller devreye girerek dün gece Kayseri’de bir provokasyona imza atıılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Taciz olayını bahane eden şahıslar Suriyelilerin iş yerlerini ve evlerini hedef alarak saldırıda bulundu. Olayın hemen ertesinde Türkiye’nin Fırat Kalkanı oeprasyonu ile kontrolü altına aldığı Suriye’nin Azez bölgesinde bir grup Suriyeli provokatör de Türk TIR’larına taş ve sopalarla saldırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Türkiye'den Azez’e giden TIR’ların durdurularak taşlandığı görüldü.

Saldırıda bir TIR'ın yandığı da gelen son görüntülere yansıdı.

Harekat bölgelerine elektrik sağlayan dağıtım şirketinden ve El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampında ise Türk bayrağı indirildi.

Yaşanan olaylar Türkiye’nin mülteci politikasını yeniden tartışmaya açarken sığınmacı sorunu üzerinden karanlık odakların hem Türkiye’de hem de Türkiye’nin Suriye’deki kontrıol noktalarında bir çatışma çıkarmaya yönelik kirli planını gözler önüne serdi.

Muhabir: Haber Bülteni