Gündem

Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Tatil planı yapan vatandaşlar ve kamu çalışanları Kurban Bayramı tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? İşte, Resmi tatil takvimi…

Abone Ol

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Peki, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? İşte, detaylar...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili sonrası iki günün idari izin kapsamına alındığını açıkladı. Böylece, kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında toplam 9 gün tatil yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında millete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatiline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz," dedi.

RESMİ TATİL TAKVİMİ

Resmi tatil, 15 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihler arasında kamu çalışanları, 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba günlerinde resmi tatil yapacak.
Bunun yanı sıra, 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri de idari izin kapsamına alındı. Böylece kamu çalışanları toplam 9 gün tatil yapma fırsatı bulacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN RESMİ YAZI

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıda, "Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür," ifadeleri yer aldı.