İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi büyük şehirlerden gelen tatilciler, turizm acentelerinin ek seferlerle hizmet verdiği Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vize uygulamasının kolaylığı da bu yoğunluğu artırdı ve bayramın arifesi itibariyle geçen turist sayısı 8 bine yaklaştı. Bayram boyunca 10 binden fazla tatilcinin Midilli'ye geçmesi öngörülüyor.

KAPIDA VİZE KOLAYLIĞI

Deniz ulaşımı firması sahibi Ali Jale, Ege Denizi'nde sadece Midilli Adası'nda değil, kapıda vize uygulamasının geçerli olduğu diğer adalarda da yoğunluk yaşandığını belirtti. Jale, Ayvalık-Midilli feribot hattının her geçen gün daha da geliştiğini ve günde 10 sefer yapıldığını, yoğun talep durumunda ek seferlerin de düzenlendiğini belirtti. Jale, bu bayramda kapıda vize kolaylığı ile Midilli'ye geçen tatilcilerin sayısının, normal bir bayram periyodunun yüzde 10-15 üzerinde olduğunu belirtti.

VİZE PROSEDÜRÜ NASIL İŞLİYOR?

Kapıda vize prosedürü hakkında bilgi veren Jale, gerekli belgelerin önceden ilgili makamlara sunulması gerektiğini söyledi. Yunan otoritelerinin günlük kapıda kolay vize uygulamasıyla 80 yolcu geçişine izin verdiğini, bu nedenle günde yaklaşık 250 tatilcinin bu uygulamadan yararlanabildiğini aktardı.

TURİZM ACENTELERİNİN YOĞUN MESAİSİ

Midilli Adası'na turlar düzenleyen firmanın yetkilisi Birol Canolu, bayram arifesinden itibaren süregelen yoğunluğun kendilerini şaşırttığını belirtti. Manisa'dan gelen tatilci Onur Doluca, ailecek bu bayramda Midilli'yi tercih ettiklerini ve kapıda vize uygulamasının bu tercihlerinde etkili olduğunu söyledi. İstanbul'dan gelen Beyza Keskin ise güneydeki tatil merkezlerine kıyasla yaşadıkları kente yakınlığından dolayı Midilli'yi seçtiklerini ve kapıda vize kolaylığı sayesinde evraklarının bayrama yetiştiğini belirtti.

Ankara'da Ücretsiz Mert Demir Konseri! Başkent Konsere Akın Edecek Ankara'da Ücretsiz Mert Demir Konseri! Başkent Konsere Akın Edecek

MİDİLLİ BAYRAM DÖNEMİNDE POPÜLER

Midilli Adası, özellikle bayram dönemlerinde Türkiye'den gelen turistlerin gözde destinasyonlarından biri haline geldi. Vize işlemlerinin hızlanması ve ek feribot seferleri ile turist yoğunluğunun artması, adanın turizmine büyük katkı sağladı. Bayram tatillerinde hem tarihi ve doğal güzellikleriyle hem de kültürel zenginlikleriyle Midilli, ziyaretçilerine keyifli anılar yaşatmaya devam ediyor.

Muhabir: Haber Bülteni