The Times of Israel’in haberine göre, Lübnan Hizbullahı, İsrail’in kuzey sınırındaki askeri üslere saldırılar düzenledi. Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği saldırıda üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ve bir mensubunun öldürülmesinden bir gün sonra bu saldırıları gerçekleştirdi.

Alışveriş Merkezinde Hasar, Büyük Yangın

İlk belirlemelere göre Akka’da bir alışveriş merkezinde hasar meydana geldi, ancak can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Saldırı nedeniyle bölgede büyük çaplı bir yangın başladığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan sınırında karşı saldırıların başlatıldığı duyuruldu.

Mavi Hat’ta Artan Gerginlik

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında son haftalarda gerginlik giderek artıyor. İsrail ordusu, 18 Haziran’da Lübnan’a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Diplomatik Açıklamalar ve Saldırılar Devam Ediyor

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 21 Haziran’da yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti. Lübnan Hizbullahı ise İsrail’in Gazze’de bir ateşkes anlaşması imzalayana kadar saldırılarına devam edeceğini yinelemişti.

Muhabir: Haber Bülteni