Son günlerde Lübnan’da artan saldırılar, özellikle elektronik cihazlar, özellikle de elektrikli araçlar için yeni tehditler doğuruyor. Uğur Toptaş, enerji üretim uzmanı olarak, elektrikli araçların dijital altyapılarının zayıflıkları nedeniyle hackerların hedefi olabileceğini vurguladı. Bu siber tehditler, elektrikli araç sahiplerinin güvenliklerini sorgulamasına neden oluyor.

Uzmanlardan Dikkat Çeken Açıklama

Uğur Toptaş, "Elektrikli araçların başka bir şekilde kontrol edilebilme tehdidi söz konusu. Bu nedenle ilginin azalacağına inanıyorum," dedi. Toptaş, Lübnan'daki çağrı cihazlarına yapılan siber saldırıların ardından elektrikli araç piyasasında yaşanabilecek kırılmalar hakkında endişelerini dile getirdi.

Şarj İstasyonlarının Geleceği Belirsiz

Toptaş, elektrikli araçların şarj istasyonlarının ikinci nesle geçişe hazırlandığını hatırlatarak, "Uzaktan kontrol edilebilirlik durumu gerçek bir tehdit," ifadesini kullandı. Bazı markaların bu tehditler nedeniyle Ar-Ge çalışmalarını durdurma kararı aldığını da sözlerine ekledi.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Sağlık Sorunları ve Tüketici Güveni

Elektrikli araçların yaydığı manyetik alanın baş ağrısına neden olduğu ve sağlık sorunları yarattığına dikkat çeken Toptaş, bu durumun tüketicilerin tercihlerini etkileyebileceğini belirtti. "Kullanıcıların sağlık sorunları, ekonomik ve teknik özelliklerden daha öncelikli hale geliyor," dedi.

Toptaş, 2024 itibarıyla teknoloji savaşlarının yeni bir evreye geçeceğine dikkat çekerek, ABD'nin manuel vitesli araçları toplama uygulamasının bu sürecin bir fragmanı olduğunu vurguladı. "Bu uygulama, gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmeleri anlamamız açısından önem taşıyor," diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Haber Bülteni