Madımak katliamının 31. Yılında şehit olan 33 kişi için CHP Ankara İl Örgütü, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Anıtpark’ta anma mitingi gerçekleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol  Madımak katliamının 31. Yılında hy gazete muhabiri Cansel Yıldız’a günün anlam ve önemiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Semra Dinçer, “Bugün Sivas katliamının otuz birinci yılı. Biz bu katliamı unutmadık. Bu bir insanlık ayıbıydı, bugün biz burada bu insanları anıyoruz yıllarca da anacağız çünkü insanlık yakmak, türkü yakmak gibi değildir. İnsanları yakmak bir insanlık suçudur ve Sivas’ta ne yazık ki bu ülkenin en büyük ayıbı yaşanmıştır. Bu bir mezhep sorunu değildir, buradaki sorun insanlık sorunudur çünkü insanı diri diri yakan bir zihniyet ne yazık ki halen bu ülkede egemendir. Biz hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem bu ülkenin Alevi vatandaşları olarak Demokratik Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak adına, herkesin hak ve hukuk adaletini korumak adına buradayız. Mücadelemize devam edeceğiz ve otuz bir yıl önce yanan bütün canlarımızı saygıyla anıyoruz. Onlar bizim için yanmadı, onlar bizim halen kalbimizde ve yüreğimizde. Bir otuz bir yıl sonra yine onları anacağımızı biliyoruz” dedi. 

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı


“Bu olay acilen insanlık suçu olarak tanımlanmalı” 


Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ise günün anlam ve önemiyle ilgili, “Ülkemizde çok büyük acılar, çok büyük dramlar yaşandı. Madımak katliamı da bu büyük acılardan bir tanesi. Bu acıları onarmanın yolu dayanışmadır. Belki tamamen ortadan kaldıramayız ama acılı yürekleri hafifletmenin yolu onların taleplerine kulak vermektir. Bunu bir insanlık suçu olarak belgelemek ve bir kişinin bile buradan yargılanmadan, hesap vermeden kaçmasına izin vermemektir. Yine en önemli taleplerden biri olan Madımak Oteli’nin müze haline getirilmesi artık ertelenemez bir taleptir. Birbirimize dayanışma bağlarıyla bağlanmak, bu acıyı hafifletmek için bu olay acilen insanlık suçu olarak tanımlanmalı ve Madımak Oteli müzeye dönüştürülmelidir” şeklinde konuştu. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız