İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Mamak Belediyesi, trafiği rahatlatmak ve çevre temizliğini kurallara uygun bir hale getirmek amacıyla mahallelerde çöp çıkarma saatlerini düzenledi.  


Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından planlanan çalışma kapsamında yeni çöp saati uygulaması ile çöpler ve evsel atıklar 20.00 – 22.00 saatleri arasında çıkartılacağını duyurdu. Duyurunun ardından vatandaşlar web sitemize düşüncelerini dile getirdiler. 


Saatleri düzenlemek yeterli olmadı

Yeni Bayındır mahallesinde yaşayan Erdem K. isimli vatandaş, “Mamak Belediyesi, mahallelerde çöp toplama saatlerinde düzenleme yaptı fakat bizler bu düzenlemenin Mamak için yeterli olmadığını düşünüyoruz. Gün geçtikçe artan çöp konteyner kokusu, çevre kirliliğine sebep olurken konteynerların kirli oluşu ise görüntü kirliliğine neden oluyor. Sağlık ve çevre açısından tehdit oluşturan bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve mahallenin temiz ve yaşanabilir bir hal almasını bekliyoruz. Bu görüntü mahallemize yakışmıyor. Çöp toplama saatlerini düzenlemek güzel bir uygulama Mamak Belediye Başkanımız Veli Gündüz Şahin’e teşekkür ederiz fakat mahallelerimiz daha temiz olmalı metal çöp konteynerlerinin iç ve dış yıkamaları da yapılarak dezenfekte edilmeli.” dedi. 


Bir başka mahalle sakini ise, “Çöpleri almış olmalarına rağmen burada bu koku her zaman var. Cadde ve Sokaklarda bulunan konteynerlar halk sağlığının korunması amacıyla temizlenmeli. İlçemizde daha temiz bir yaşam sağlanmalı. Biz artık bu kokuyla yaşamak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Muhabir: Bünyamin Altıntaş