Olay, geçtiğimiz Cumartesi akşam saatlerinde Adana'nın Çukurova ilçesindeki Amerikan Adası'nda meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Ömer Köse (65), eşi Ayşe (60) ve kızları Birgül (35), Adana’da yaşayan diğer kızları Nurgül Karabudak'ı ziyaret etmek için kente geldi. Aile, Cumartesi akşamı damatları Salih Karabudak ile birlikte Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Amerikan Adası’nda mangal yapmaya karar verdi.

Hiç gitmediği Şanlıurfa'dan bin 506 TL trafik cezası geldi Hiç gitmediği Şanlıurfa'dan bin 506 TL trafik cezası geldi

Altın Dolu Çanta Çalındı

Aile, yemeklerini yedikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, içerisinde 400 bin lira değerinde altın bulunan çantayı çaldığı iddia edildi. Ayşe ve Birgül Köse, İstanbul’da evde çalınır endişesiyle yanlarına aldıkları bu çantayı araçta bıraktı, ancak bir süre sonra çantanın yerinde olmadığını fark ettiler ve hemen durumu polise bildirdiler. Polis ekipleri araçtan parmak izi alarak çevrede inceleme yaptı, ancak adada güvenlik kamerası olmadığı için ilerleme kaydedilemedi.

Telefonla Dolandırılma Girişimi

Salih Karabudak, olayın ardından kayınvalidesinin cep telefonunu aradığında bir kişinin çantayı Çatalan Köprüsü’nde bulduğunu söylemesi üzerine, aile hemen köprüye gitti. Ancak köprüde de çantayı bulamadılar.

Aile Mağduriyetini Dile Getirdi

Salih Karabudak, yaşadıkları bu talihsiz olayın aileyi büyük bir mağduriyete sürüklediğini belirterek, şöyle dedi:

"Buraya mangal yapmaya geldik. Çok kalabalıktık, hemen arabanın yanında yemek yiyorduk. Sonradan yanımıza bir araç geldi ama çok fazla durmadı gitti. Akşam ise biz çantaların olmadığını fark ettik. Çantada yüklü miktarda ziynet eşyaları ve cep telefonları vardı. Hepsi gitti. Polis geldi, parmak izi aldılar ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Herhangi bir görgü tanığı, kamera olmadığı için onlar da yardımcı olamıyorlar. Savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Çocuklarımızla, ailemizle buraya geliyoruz fakat hiçbir şekilde burada kamera yok. Mağdur olduk" 

Çocuklar ve Misafirler Perişan Oldu

Altınların çantada olduğundan haberdar olmadığını dile getiren Karabudak, "Altınlar kayınvalidem ve baldızıma aitti. Yanlarında getirdiklerinden haberim yoktu bilsem evde bıraktırırdım. İlk defa böyle bir olay yaşadım burada. Emniyet güçlerinden bir an önce buraya bir çare bulmalarını istiyoruz. Bir yemek yiyecektik, burnumuzdan geldi. Çocuklar perişan oldu, gelen misafirlere rezil olduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA