Manisa’da gerçekleştirilen kutlama programı, Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine vurgu yaptı. Vali Ünlü, "Ağustos ayı, milletimiz için zaferler ayıdır. Malazgirt’ten Çanakkale’ye uzanan bu büyük mücadele ruhu, Büyük Taarruz'la taçlanmıştır," dedi.

Komandoların Gösterisi Nefes Kesti

Vali Ünlü’nün konuşmasının ardından sahneye çıkan Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı komandoları, sergiledikleri tüfekli gösterilerle izleyicilerden büyük alkış aldı. Yakın dövüş tekniklerini de sergileyen komandolar, izleyenleri adeta büyüledi. Gösteri sırasında komandoların disiplini ve üstün performansları göz doldurdu.

Ege Bölgesi’nin Efe Oyunları 

Törende, Manisa Büyükşehir Belediyesi halk dansları topluluğu tarafından Ege Bölgesi’ne özgü Efe oyunları sahnelendi. Gösterilere asker üniforması giymiş küçük bir çocuk da katılarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Küçük çocuğun performansı törenin en çok alkış alan anlarından biri oldu.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Kutlamalar Tören Geçişiyle Sona Erdi

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, tören geçişiyle sona erdi. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Krutca Eker, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Coşkulu kutlamalar, 30 Ağustos ruhunu bir kez daha yaşattı.

Kaynak: İHA