Tekirdağ’ın Rumeli Mahallesi Çağlayan Sokak üzerinde meydana gelen kazada, yaya geçidini kullanan bir anne ve iki çocuğu minibüsün çarpması sonucu yaralandı. Kaza, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, O.H. idaresindeki servis minibüsünün, Mekke Camii istikametinde seyrederken yaya geçidinden geçmeye çalışan H.Y. isimli kadına çarpmasıyla gerçekleşti. Anne H.Y., çocukları M.Y. ve A.Y. ile birlikte yolun karşısına geçerken, minibüsün çarpması sonucu savrularak yere düştüler.

Bartın'da Demir Çelik Fabrikasında Patlama: 10 İşçi Yaralandı Bartın'da Demir Çelik Fabrikasında Patlama: 10 İşçi Yaralandı

Kaza sonrası olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yaralılar, ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumu hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Minibüs sürücüsü O.H., olay sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Sürücü, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Sude Naz Atak’ın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu Eraslan, davanın sonuçlandığını ancak bekledikleri sonucu alamadıklarını belirterek, "Yapılan şiddet ve hakaretten kaynaklı olarak davanın sonuçlanmasıyla bir üzüntü içerisindeyiz. Çünkü alınan cezalar, her zaman olduğu gibi kadına şiddette bir önemini vurguluyor. Aldığı ceza o kadar az ki sanık tahliye ediliyor ve S.N.A.’nın şu an bir can güvenliği yok. Bugün yaralamadan alınan cezada yarın için belki de bir ölümüyle sonuçlanabilir. Bu nedenle verilen cezaların azlığından kaynaklı olarak üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz." dedi.

Eraslan dava sonucunun istinafa taşıyacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA