Gündem

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlık adaylığı ve İmamoğlu'na dair konuştu: 'Biz ancak hizmette rekabet ederiz'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa edeceği ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarına basın toplantısıyla açıklık getirdi. Yavaş, “Ekrem İmamoğlu ile aramda sorun yok, Türkiye’nin asıl gündemi ekonomi” dedi.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, son günlerde kamuoyunda tartışma yaratan iddialara ilişkin basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. CHP’den istifa edip bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki spekülasyonlara cevap veren Yavaş, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Yavaş, Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin ekonomi olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının gündeme gelmesi bu önemli konuları gölgede bırakmamalıdır" ifadesini kullandı. Ekrem İmamoğlu ile arasında bir sorun olduğu yönündeki söylentilere de yanıt veren Yavaş, "Ekrem İmamoğlu ile aramda bir sıkıntı olması mümkün değil" dedi.

"ALTILI MASADA BİLEREK BU TARTIŞMA YARATILDI"

Basın mesuplarının sorularını cevaplayan Yavaş CHP'den istifa etme ve adaylık durumuna dair şunları söyledi:

"Türkiye'de bilgiye dayalı olmayan görüileri maalesef uydurmak serbest. Herkes kendi fikrini kulis bilgisi diye atıyor. Sayın genel başkanımız günü geldiğinde kimin aday olacağını belirlneceğini söyledi. Maalesef ortada böyle bir gündem yokken bu tartışmakarı gereksiz buluyoruz. Bunu daha önce de yaşadık. Altılı Masa'da da bilerek bu tartışmalar taratıldı. Bunu yaparken de ülke gündemini ortadan kaldırdılar. Ekrem İmamoğlu veya benim ağzımdan hiçbir şey çıkmamasına rağmen ülke gündemini unutturdular. Ülkenin tek gündemi var. Emeklilerin durumu, yaklaşan kış, insanların gıdaya erişimi, dar gelirli vatandaşlarımız alışveriş yapamıyor, adeta aç yaşıyorlar. Ama bazı şahısların kişisel kariyeler için bu beyanlarını anlamk mümkün değil.

"İSTİFA NEREDEN ÇIKIYOR?"

Her zaman söyledik. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde de bunun haricinde konuşacak başka bir kelimeyok. Türkçe konuşuyoruz açık konuşuyoruz. Muhalafet tüm gücüyle ülkedeki sıkıntıların duyurulması için çalışmalıdır. Bunun haricinde her şey boş laftır"
İstifa nereden çıkıyor? Bunu aklınıza getirecek bir şey duydunuz mu? Olmayan bir şeyi ispat etmeye çalışıyoruz"

"BİZ ANCAK HİZMETTE REKABET EDERİZ"

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak istenmesi hakkında da konuşan Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"Bu siyasi kumpasa karşıyız, Ekrem beyin sonuna kadar yanında olacağımızı belirttik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın İmamoğlu'na da açılan davalar siyasi davalardır.
Bizlerin bir tek görevi var halkın sıkıntılarını gidermek. Başka bir gündemimizin olmaması lazım. Ekrem İmamoğlu ile aramda bir sıkıntı olması mümkün değil. Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız. Biz ancak hizmette rekabet ederiz. Partinin kuralları belli, nasıl aday seçileceği belli. Gündem de olmadığına göre biz işimize bakıyoruz."