Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler birliği Başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini açıklamıştı.

Özgür Özel, aynı açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Tarihi Kentler Birliği Başkanlığına aday olacağını belirtmişti.

Türkiye belediyeler Birliği seçiminin yapılacağı tarih de netleşti. 5 Haziran günü saat 13:00’de TBB Genel Merkezi’nde yapılacak birlik meclis oturumunda İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ SEÇİMLERİ

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olacağı Tarihi Kentler Birliği seçim tarihi de belli oldu. Birliğin 2024 yılı birlik meclis olağan toplantısı İstanbul’da yapılacak.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına müteakip Tarihi Kentler Birliği Meclisi 08 Haziran 2024 Cumartesi Saat 12.00 de Mövenpick Hotel Istanbul Asia Airport Otel’de yapılacak.

Toplantıda birlik başkanlığı seçimleriyle birlikte Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri: Birinci ve İkinci Başkan Vekili ile Kâtip Üyelerin Gizli Oyla Seçimi,  Birlik Encümen Üyelerinin Gizli Oyla Seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Kurulması ve Komisyon Üyelerinin Seçimi gerçekleştirilecek

CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu

İlginç bir tesadüf olarak İBB Başkanı İmamoğlu’nun başkan seçilmesi beklenen TBB’nin merkezi Ankara’da iken, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkan olması beklenen Tarihi Kentler Birliği’nin merkezi ise İstanbul’da.

Tarihi Kentler Birliği’nin merkezinin İstanbul’da olması Mansur Yavaş’ın İstanbul’a taşınacağına dair spekülasyonların artmasına neden oldu.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş