Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya kanalında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında gündem yaratacak iddialarda bulundu. Altaylı, siyaset kulislerinde dolaşan söylentilere dayanarak, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile iki kez buluştuğunun konuşulduğunu öne sürdü.

Altaylı, "Mansur Yavaş'ın Müsavat Dervişoğlu'yla iki kere buluştuğu, birlikte yemek yediği söyleniyor. Yazılan senaryo şu: Mansur Yavaş, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Zafer Partisi’nin desteğiyle cumhurbaşkanlığına aday olacak. Bu destek de Yavaş'a en az yüzde 20 oy kazandıracak," ifadelerini kullandı.

"Bilim Kurgu Gibi Ama Makul"

Fatih Altaylı, bu senaryonun siyasette gerçekleşme ihtimaline değinerek, "Bu senaryo kötü değil. Bir yapımcı olsanız ve bu senaryo önünüze gelse, 'Ben bunu filme çekmem' demezsiniz. Biraz bilim kurgu gibi görünse de imkansız değil," dedi.

"Mansur Yavaş'ın Böyle Bir Hamle Yapacağına İhtimal Vermiyorum"

Ancak Altaylı, Mansur Yavaş'ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılıp İYİ Parti’ye geçeceği iddiasına ihtimal vermediğini vurguladı. "Mansur Yavaş’ın böyle bir adım atacağını sanmıyorum. Mansur Yavaş'ın IQ'su düşük değildir; öfkeyle kalkıp böyle bir hamle yapmaz," ifadeleriyle, Yavaş’ın bu tür bir hareketi düşünmeyeceğini belirtti.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Siyaset Kulisleri Hareketli

Son dönemde Mansur Yavaş hakkında çeşitli polemiklerin ortaya atıldığını ve kulislerde farklı senaryoların dolaştığını belirten Altaylı, bu iddiaların siyaset sahnesinde konuşulsa da gerçeğe dönüşme ihtimalinin düşük olduğunu kaydetti.

Muhabir: Haber Bülteni