Gündem

Meksika ve İspanya Arasında 'Kral Davet Edilmedi' Krizi Patlak Verdi

İspanya, Kral Felipe’nin Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum’un yemin törenine davet edilmemesini “kabul edilemez” buldu ve törene katılmama kararı aldı.

Abone Ol

İspanya, yeni seçilen Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum Pardo’nun yemin törenine Kral Felipe’nin davet edilmemesine sert tepki gösterdi. İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu durumu "kabul edilemez" bulduklarını belirterek şunları dedi:

“İspanya Hükümeti, Majesteleri Kral'ın 1 Ekim'de Mexico City'de Meksika'nın seçilmiş başkanı Claudia Sheinbaum Pardo'nun yemin törenine davetten dışlanmasını kabul edilemez buluyor. Bu nedenle, İspanya Hükümeti söz konusu yemin törenine hiçbir düzeyde katılmama kararı aldı”

İspanya Kralı 6. Felipe, Latin Amerika’daki İspanyolca ve Portekizce konuşan ülkelerin devlet başkanlarının yemin törenlerine geleneksel olarak katılıyor ve bu etkinliklerde İspanya’yı temsil ediyor. Ancak bu kez, Kral Felipe’nin davet dışı bırakılması iki ülke arasında diplomatik gerilime neden oldu.

Meksika'da büyük bir çoğunlukla başkanlık seçimlerini kazanan Claudia Sheinbaum, 1 Ekim'de başkent Mexico City’de düzenlenecek törende resmen Devlet Başkanlığı görevine başlayacak.