İzmir’in Menemen ilçesinde, 1 yıl önce taşınan Ali (53) ve Döne Gürbüz (61) çifti, sabah saatlerinde aldıkları simitlerle evlerine dönerken, eski damatlarının yakınları tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Şüphelilerin, Gürbüz çiftinin oğulları tarafından öldürülen eski damadın kardeşi ve kuzeni olduğu öğrenildi.

Tartışma ve Cinayet

Olay, Menemen ilçesi İncirli Pınar Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, Ali Gürbüz ve Döne Gürbüz, bir süre önce kızları M.G.’yi Okan Demir ile evlendirdi. Zamanla M.G. ve Okan Demir arasında çıkan tartışma sonrası M.G. baba evine döndü. Bu olayın ardından, Gürbüz çiftinin oğulları Alican Gürbüz, çıkan tartışmada eniştesi Okan Demir’i tabancayla vurarak öldürdü ve tutuklandı.

Sokak Ortasında Cinayet

Yaşanan bu cinayetin ardından M.G. ve ailesi Menemen’e taşındı. Ancak Okan Demir’in yakınları, ailenin peşine düştü. Sabah saatlerinde kimlikleri belirlenemeyen ve iki kişi oldukları değerlendirilen şüpheliler, simit alıp evlerine dönen Ali ve Döne Gürbüz çiftine tabancayla defalarca ateş etti. Çift olay yerinde hayatını kaybetti.

Şüpheliler Yakalandı

Olay sonrası yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin, Okan Demir’in kardeşi C.D. (30) ve kuzeni C.D. (39) olduğu belirlendi. Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından şüpheliler, kaçtıkları Çiğli ilçesinde suç aleti tabancalar ile birlikte bir evde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınacak.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA